Direct naar paginainhoud

Contact Stadsarchief

Bezoekadres: 
Stadsarchief Almere 
Stadhuispromenade 2 
1315 XP Almere 

Postadres: 
Stadsarchief Almere 
Postbus 200 
1300 AE Almere 

Contact
Telefoon: 14 036 (vragen naar Stadsarchief) 
E-mail: stadsarchief@almere.nl

Openingstijden studiezaal en tentoonstellingsruimte: 
Woensdag t/m vrijdag van 13:00 – 17:00 uur. Let op: tussen 15 juli en 5 augustus 2022 kunnen we geen nieuwe aanvragen voor het inzien van bouwdossiers uit de periode 1996-1993 in behandeling nemen. Wilt u inzage in een bouwdossier ná 1993? Volgt dan de instructies op de gemeentelijke pagina inzage bouwarchief

Komt een ander moment u beter uit, dan kunt u ook op afspraak bij ons terecht. Afspraken kunt u telefonisch via 14 036 of stuur ons een mail via stadsarchiefverberg dit@almere.nl. Wilt u bij uw bezoek archiefstukken inzien? Laat dit vooraf even weten, dan kunnen wij zorgen dat ze klaarliggen.

Persvragen
Voor persvragen kunt u terecht bij Michel Langendijk, via mlangendijkverberg dit@almere.nl en 06 4096 3010

Bereikbaarheid 

Trein
Stadsarchief Almere ligt op 7 minuten lopen van treinstation Almere Centrum en is daardoor voor treinreizigers uitstekend bereikbaar. Vanuit de richting Amsterdam, Utrecht en Lelystad zijn rechtstreekse treinverbindingen naar Almere Centrum. Ook kunt u in Weesp of Hilversum overstappen richting Almere Centrum.  

Kies op station Almere Centrum de uitgang Stationsplein. Loop via de winkelstraat de Stationsstraat rechtdoor richting het stadhuis en de bibliotheek (volg de bordjes). Het Stadsarchief vindt u aan het Stadhuisplein, tegenover het stadhuis en linksonder de Nieuwe Bibliotheek.  

Bus:  
Bushaltes nabij het Stadsarchief zijn het Flevoziekenhuis en Stadhuisplein. Hier kunt u komen met de stadsbuslijnen M1, M4, M5, M7. 

Fiets:  
Aan de zijkant van het gebouw van de Nieuwe Bibliotheek, tegenover het Stadhuis en naast het Stadsarchief, is een bewaakte fietsenstalling. 

Auto: 
Kies op de A6 afrit nummer 5 (Almere Stad/S103)/ Volg de borden ‘Almere-Stad centrum / Station NS’ (Veluwedreef). Na ca. 2 km slaat u linksaf richting ‘Centrum’, de Cinemadreef op. Op de Cinemadreef gaat u bij de tweede verkeerslichten linksaf de Hospitaaldreef op. Volg de route richting de Hospitaalgarage (bij de tweede rotonde (voor de tunnel) de derde afslag). Het Stadsarchief ligt aan het plein schuin tegenover het ziekenhuis.  

Niet -helemaal- tevreden? 
We proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Eventuele klachten kunt u indienen met het klachtenformulier van de gemeente Almere.