Direct naar paginainhoud

Contact Stadsarchief

Openingstijden tentoonstellingsruimte:

Dinsdag, woensdag en donderdag van 12:00 – 16:00 uur en op afspraak. Gratis entree.

Voor groepsbezoeken, rondleidingen en openstelling buiten deze tijden kunt u contact opnemen met Michel Langendijk via mlangendijk@almere.nl

Openingstijden Studiezaal en inzage bouwdossiers:

Inzage van bouwdossiers en archiefstukken: alleen op afspraak.

Wilt u inzage in een bouwdossier uit de periode tot en met 1998? Dat kan! Maak een afspraak voor inzage via stadsarchief@almere.nl. Lees vooraf deze pagina over bouwdossiers uit de periode 1963-1998. Wilt u inzage in een bouwdossier ná 1998? Volgt dan de instructies op de gemeentelijke pagina inzage bouwarchief

Wilt u in de studiezaal andere stukken komen inzien zoals foto's, oude kranten, gemeentelijke dossiers of andere archiefstukken? Laat dit vooraf even weten, dan kunnen wij zorgen dat deze klaarliggen. Maak bij voorkeur per mail een afspraak via stadsarchief@almere.nl.

Bezoekadres:

Stadsarchief Almere 
Stadhuispromenade 2 
1315 XP Almere 

Onze locatie ligt direct tegenover het Stadhuis in Almere Stad, links van de ingang van de bibliotheek.

Postadres:

Stadsarchief Almere 
Postbus 200 
1300 AE Almere 

Contact:

Telefoon: 14 036 (vragen naar Stadsarchief) 
E-mail: stadsarchief@almere.nl

Persvragen

Voor persvragen kunt u terecht bij Michel Langendijk, via mlangendijk@almere.nl en 06 4096 3010

 

Bereikbaarheid

Trein
Stadsarchief Almere ligt op 7 minuten lopen van treinstation Almere Centrum en is daardoor voor treinreizigers uitstekend bereikbaar. Vanuit de richting Amsterdam, Utrecht en Lelystad zijn rechtstreekse treinverbindingen naar Almere Centrum. Ook kunt u in Weesp of Hilversum overstappen richting Almere Centrum.  

Kies op station Almere Centrum de uitgang Stationsplein. Loop via de winkelstraat de Stationsstraat rechtdoor richting het stadhuis en de bibliotheek (volg de bordjes). Het Stadsarchief vindt u aan het Stadhuisplein, tegenover het stadhuis en linksonder de Nieuwe Bibliotheek.  

Bus:  
Bushaltes nabij het Stadsarchief zijn het Flevoziekenhuis en Stadhuisplein. Hier kunt u komen met de stadsbuslijnen M1, M4, M5, M7. 

Fiets:  
Aan de zijkant van het gebouw van de Nieuwe Bibliotheek, tegenover het Stadhuis en naast het Stadsarchief, is een bewaakte fietsenstalling. 

Auto: 
Kies op de A6 afrit nummer 5 (Almere Stad/S103)/ Volg de borden ‘Almere-Stad centrum / Station NS’ (Veluwedreef). Na ca. 2 km slaat u linksaf richting ‘Centrum’, de Cinemadreef op. Op de Cinemadreef gaat u bij de tweede verkeerslichten linksaf de Hospitaaldreef op. Volg de route richting de Hospitaalgarage (bij de tweede rotonde (voor de tunnel) de derde afslag). Het Stadsarchief ligt aan het plein schuin tegenover het ziekenhuis.  

Niet -helemaal- tevreden? 

We proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Via stadsarchief@almere.nl is het team van Stadsarchief Almere bereikbaar. Bent u om wat voor reden niet tevreden met onze dienstverlening of hebben we je onvoldoende kunnen helpen? Daarover kun je een klacht indienen via het klachtenformulier van de gemeente Almere.