Direct naar paginainhoud

Almere 45 jaar, zo ging de sleultel in het slot

Vandaag precies 45 jaar geleden kregen de eerste bewoners de sleutels van hun woning. Op de foto steekt Lia de Clerk de sleutel in het slot van haar woning aan de Schoolwerf. Het programma Andere Tijden maakte bij het vorige jubileum van de stad een prachtige documentaire over pionieren in de polder. Nog altijd actueel en het kijken waard.

De in 2016 uitgezonden uitzending van het TV programma Andere Tijden is online terug te kijken. Heel veel interessante Almeerders komen in beeld, Henk en Lia de Clerk, buschauffeur Henk Baas, huisarts Nico van Duijn, stedenbouwers Marten Bierman, Jan Frans den Hartog en Brans Stassen. Bij de uitzending verscheen een uitgebreid online artikel met veel andere video's over Almere dat ook zeer de moeite waard is om terug te lezen en te kijken. 

'Veelvuldig uitgeroepen tot de lelijkste stad van Nederland roept Almere nog steeds gemengde gevoelens op. Je haat de stad of je loopt er mee weg. Veertig jaar geleden ligt de polder nog braak, langzaam verrijst de stad die bedoeld is als dependance van de hoofdstad. Met de tekenaars, de eerste bewoner, de eerste buschauffeur, de eerste huisarts en de eerste stadsfotograaf gaat Andere Tijden terug naar het begin van Almere. Lees waarom Amsterdammers in de jaren zeventig zo graag naar Almere willen verhuizen en bekijk beelden van de eerste pioniers in de Flevopolder'. bron: website Andere Tijden

https://www.anderetijden.nl/aflevering/674/Almere-40-jaar-pionieren-in-de-polder