Direct naar paginainhoud

Een stadsarchief voor Milton Keynes

Stadsarchief Almere had vandaag een delegatie op bezoek uit Milton Keynes, een new town in Groot-Brittannië. Zij onderzoeken hoe zij een nieuw stadsarchief willen vormgeven en kwamen kijken hoe Almere het aanpakt.

Zwart-wit foto uit new town Milton Keynes bron Living Archive

Queens Place in new town Milton Keynes, foto Living Archive MK

De delegatie uit Milton Keynes bestond uit vertegenwoordigers van de Milton Keynes City council en diverse andere organisaties en INTI – International New Town Institute, de organisatie die de reis mede begeleidde. Stadsarchief Almere gaf een korte presentatie over de geschiedenis van Almere,  de rol en positie van het stadsarchief en hoe we, zoals met tentoonstellingen als Women of Almere, ruimte willen geven aan de diversiteit van de stad. Ook wisselden kennis en ervaringen uit, onder andere het belang van samenwerken met partners in- en buiten de gemeente, en het verbinden erfgoedcollecties en historie aan actuele en relevante ontwikkelingen in de stad.

De mensen uit Milton Keynes gavan aan dat het hun wens is, om naast aandacht voor architectuur en stedenbouw, de verhalen van de verschillende gemeenschappen in Milton Keynes bij het nieuwe stadsarchief te betrekken. Een streven dat geheel parallel loopt met wensen bij Stadsarchief Almere.

De delegatie bezocht ook de Floriade, het Flevolands Archief en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.