Direct naar paginainhoud

Boek 21:01 Avondklok in Almere opgenomen in collectie

De Almeerse kunstenaar Sietse van der Wal maakte een bijzonder boek over de avondklok in 2021. Iedere avond ging hij met camera en statief op pad in Almere en legde een stuk van de recente geschiedenis van Almere vast. Stadsarchief Almere neemt een exemplaar van het boek op in de collectie van de stad. Vandaag kwam hij langs bij het stadsarchief en signeerde een exemplaar van zijn boek.

'Ook als de wereld stilstaat, biedt Almere de kans om te bruisen', met deze tekst signeerde kunstenaar Sietse van der Wal voor Stadsarchief Almere zijn bijzondere boek: 21:01 Avondklok in Almere. Gisteren kwam hij een exemplaar brengen want het stadsarchief neemt het boek op in de collectie van de stad.

Het lijkt al een eeuwigheid geleden maar van zaterdag 23 januari - 28 april 2021 gold in Nederland de avondklok. Na negen uur mocht niemand naar buiten.

Wat doet de avondklok met Almere, van zichzelf al een slaapstad? Sietse trok tijdens de avondklok elke avond met camera en statief de stad in om deze vraag te beantwoorden. Om 21:01 maakte hij ergens in Almere een foto en legde zo een onderdeel van de recente geschiedenis vast.

Het boek is te koop en te bestellen via de website van Sietse van der Wal