Direct naar paginainhoud

Foto's Women of Almere opgenomen in de collectie van het Stadsarchief

De Almeerse fotograaf Lyla Carrillo Quan - van der Kaaden tekende vandaag een officiƫle overeenkomst met het Stadsarchief. Haar portretten van Almeerse vrouwen, veelal met een migratie-achtergrond, worden opgenomen in de collectie van de stad. In oktober volgt een tentoonstelling met de portretten en levensverhalen van bijna 50 vrouwen.

Lyla Carrillo Quan - van der Kaaden werkte de afgelopen jaren aan Women of Almere, een project met portretfoto's en levensverhalen. Inmiddels is de serie uitgegroeid tot bijna 50 portretten. In de levensverhalen vertellen de vrouwen waar ze vandaan komen, hoe ze in Almere terecht zijn gekomen, heel vaak vanwege de liefde, en hoe het is om in een nieuw land en een nieuwe stad te wonen en hier te wortelen.

Het Stadsarchief is heel blij dat Lyla heeft besloten om de foto's ter beschikking te stellen aan de stad. De verhalen en de portretten zijn een verrijking van de collectie van het Archief en worden op deze manier onderdeel van de geschiedenis van Almere. 

Op 13 oktober 2021 is de offiĆ«le opening van een tentoonstelling die het Stadsarchief samen met Lyla samenstelt. De tentoonstelling Women of Almere is te zien van 14 oktober tot en met maart 2022. Meer informatie volgt binnenkort.