Direct naar paginainhoud

Tekening van leerling Park Lyceum in het Stadsarchief Almere

Vandaag nam stadsarchivaris Ellis Kreuwels een bijzonder tekening van de stad in ontvangt. De 15-jarige Miro Kyba van het Park Lyceum maakte voor een schoolopdracht een prachtige gedetailleerde waterverftekening over 'hoe zie je de stad door jouw ogen'.

Kleurrijke waterverftekening van Miro Kyba, een leerling van het Park Lyceum die vanaf september 2021 is opgenomen in de collectie van stadsarchief Almere

Waterverftekening over 'Almere in jouw ogen', gemaakt door Miro Kyba, een leerling van het Park Lyceum. De tekening is sinds september 2021 opgenomen in de collectie van stadsarchief Almere

In de coronatijd, toen alle leerlingen online les kregen, vroeg docent beeldende kunst Joy Overweg al haar leerlingen om een tekening over de stad te maken 'net alsof het een echte opdracht van de gemeente is'. Toen Joy het eindresultaat van Miro zag nam ze contact op met de gemeente. Het stadsarchief was direct enthousiast en nu het fysiek weer mogelijk is kwamen Miro en Joy naar het stadsarchief om alles officieel te regelen.

Vanaf nu wordt de tekening door het stadsarchief Almere bewaard en is de voor altijd terug te vinden via digitaalerfgoed.almere.nl, de zoekportal van het stadsarchief met daarin tienduizenden foto's en documenten over de stad.