Direct naar paginainhoud

Tentoonstelling Facades van Paul Brouns nu te zien in de nieuwe bibliotheek Stad

Facades, de succesvolle tentoonstelling van het Stadsarchief Almere met foto's van de Almeerse fotograaf Paul Brouns verhuist naar de nieuwe bibliotheek in Stad en is daar van 5 juli t/m 15 augustus 2020 te zien.

Foto van Paul Brouns van de Caramelstraat, Almere Buiten. Architect: Projectbureau Almere, Henk de Boer

Foto van Caramelstraat, Almere Buiten Architect: Projectbureau Almere, Henk de Boer

De tentoonstelling Facades van de Almeerse fotograaf Paul Brouns is van 5 juli t/m 15 augustus 2020 in de nieuwe bibliotheek | Stad te zien. In opdracht van het Stadsarchief fotografeerde Brouns de architectuur van Almere op zijn eigen, kenmerkende wijze. 

De Almeerder Paul Brouns(1967) is behalve fotograaf ook vormgever. En dat zie je in zijn foto’s. Hij fotografeert gevels van gebouwen, met ramen, deuren, balkons en schaduwen. Vervolgens gaat hij spelen met vormen en kleur, licht en schaduw; zo maakt hij zijn eigen composities. Het  onderwerp van zijn foto’s is dan ook niet architectuur, maar geometrische patronen en ritmiek.

Het resultaat zie je in deze tentoonstelling Façades, die eerder in het Stadsarchief en vanaf juli in de nieuwe bibliotheek in Stad te zien is.

Sommige gebouwen zijn nog duidelijk  te herkennen. In andere foto’s heeft Brouns een detail of een deel van een gevel gekozen en dat herhaald, gespiegeld of gedraaid. Soms legde hij een bijzondere lichtval vast. De ene keer maakte hij van het gebouw een tweedimensionaal beeld, de andere keer koos hij juist voor dieptewerking. In alle gevallen is het resultaat verrassend. Ze laten de beschouwer op een andere manier kijken naar gebouwen waar ze bij wijze van spreken elke dag langs lopen, maar die ze misschien nog nooit aandachtig bekeken hebben.

Meer informatie over Paul Brouns
Meer foto's van Paul Brouns zien en het artikel lezen wat verscheen bij de tentoonstelling in het Stadsarchief? Lees verder... 

Meer informatie over de tentoonstelling in de nieuwe biblotheek vind je hier.