Direct naar paginainhoud

Oproep over corona ervaringen van jongeren en kinderen

Altijd al met je werk in een museum willen hangen? Of de geschiedenisboeken in willen gaan? Het Erfgoedhuis Almere en het Stadsarchief zijn benieuwd naar jouw verhaal over de Corona crisis!

Rij van tien kinderen van klein naar groot, van basisschool de Bijenkorf uit Almere Haven. Foto van Gert Schutte, waarschijnlijk gemaakt in 1985.

Kinderen van basisschool de Bijenkorf uit Almere Haven. Foto van Gert Schutte, waarschijnlijk gemaakt in 1985.

Altijd al met je werk in een museum willen hangen? Of de geschiedenisboeken in willen gaan? Het Erfgoedhuis Almere en het Stadsarchief zijn benieuwd naar jouw verhaal over de Corona crisis! We roepen alle kinderen en jongeren uit Almere op om hun ervaringen te delen van deze coronacrisis. De 10 creatiefste inzendingen exposeren we in onze tentoonstelling in het Erfgoedhuis en bewaren we daarna in het StadsarchiefAlmere. Zo krijgen mensen in de toekomst een interessant kijkje in het leven van nu, door jouw ogen!

Hoe doe je mee?
Maak een tekening, knutselwerk, lied, foto, gedicht of verhaal. Alles kan! Stuur je werk voor 7 juli in naar archeologie@almere.nl! Een jury met Denise de Boer (van het nieuwe museum), kunstenaar Hein Walter en Ellis Kreuwels (Stadsarchief Almere) zal je werk bekijken. Uiterlijk 20 juli maken zij de 10 winnaars bekend. 

Foto
De foto bij deze post is van Gert Schutte, uit 1985. De foto is indertijd bewerkt. Op de foto staan een aantal leerlingen van basisschool De Bijenkorf in Almere Haven. Zie ook de leuke serie Facebook comments n.a.v. deze foto. 

Meer foto's over Almere zijn te vinden op digitaalerfgoed.almere.nl/