Direct naar paginainhoud

The making of Almere Boven filmpjes

Op Lelystad Airport en op acht andere locaties namen we juni een drietal filmpjes op die we tonen bij de tentoonstelling Almere Boven.

Samen met de Clipjesfabriek maken we drie verdiepende filmpjes bij de tentoonstelling Almere Boven. Luchtfotograaf Dick Sellenraad komt aan het woord en vertelt hoe hij meer dan veertig jaar geleden foto's maakte van de stad in wording. We namen hem mee naar de plek waar hij in op 12 juli 1979, hangend boven in de lucht, foto's maakte van het heien van de eerste paal van Stedenwijk-Noord. We vonden de exacte locatie aan de Meppelsingel terug. Op de foto is de wijk nog een lege zandvlakte. Veertig jaar later is de wijk net aan een tweede leven begonnen na grondig te zijn gerenoveerd. 

Met stadsecoloog bezochten we het Kromslootpark en de Honey Highway, met Brans Stassen de eerste stadskern Haven en het plein in stad dat werd geïnspireerd door Venetië. Met Ria van Dijk gingen we naar Poort en met Jan Frans de Hartog naar het Weerwater en Almere Buiten. 

Op de digitale verhalentafels in het Erfgoedhuis, het stadsarchief en in de bibliotheek in Haven zijn de filmpjes straks te zien, en natuulijk ook online.

Met dank aan Clipjesfabriek, Flevo-Air en de geïnterviewden.