Direct naar paginainhoud

Troffel tijdelijk naar 25-ste verjaardag van Thermen Le Mer

Vandaag kwam Danielle en Djuri van Thermen La Mer naar het Stadsarchief Almere om een troffel op te halen. Een troffel in een sauna? Hoe zit dat?

Troffel in bruikleen naar Thermen La Mer, met van v.l.n.r. Anneke van Stadsarchief Almere, en Djuri en Danielle van Thermen La Mer

In 1997 legde burgemeester Pans de eerste steen van Thermen La Mer, het saunacomplex in Almere Haven. Hij gebruikte daarvoor een troffel met inscriptie die hij daarna als cadeau meekreeg. De troffel is inmiddels onderdeel van de collectie van het Stadsarchief. Naast de honderduizenden foto's en documenten, beheert het stadsarchief ook een beperkte collectie met objecten.

Via de pagina met een aantal voorbeelden van objecten op de website van het stadsarchief kwam Djuri van de Thermen de troffel op het spoor. De sauna vroeg of zij bij de viering van het 25-jarig bestaan de troffel mocten tentoonstellen. Natuurlijk lenen we de troffel graag uit voor dit verjaardagsfeest. Gefeliciteerd! 

Vandaag werd de bruikleenovereenkomst getekend door Danielle, de eigenaar van Thermen La Mer. De komende weken is de troffel in het enige Almeerse saunacomplex te bewonderen. Daarna komt de troffel weer terug naar Stadsarchief Almere en is deze weer te zien tijdens onze openingstijden op di, wo en do van 12.00 - 16.00 uur.