Direct naar paginainhoud

Flevo Ferries – foto van de maand januari 2021

In januari 2000 startte Flevo Ferries met een snelveerdienst tussen Amsterdam en Almere. De verbinding vanaf Lelystad begon in september 1999 en de verbinding vanaf Almere een paar maanden daarna. Door de slechte bereikbaarheid van de aanlegplaatsen in Lelystad en Amsterdam was de dienst niet erg aantrekkelijk. Zo gingen de schepen in Amsterdam niet verder dan de Oranjesluizen bij Zeeburg, waar een pendeldienst (lijn 501) van het GVB de reizigers per bus naar het Centraal Station bracht en met lijn 502 naar Station Bijlmer.

Slechts enkele maanden later, in maart 2000, zijn de beide diensten gestaakt en is de onderneming failliet gegaan.
 

Dit is de foto van de maand januari 2021, een serie waarin Stadsarchief Almere aandacht besteedt aan de geschiedenis van Almere. Deze foto uit de Collectie van Stadsarchief Almere is gemaakt door Ton Kastermans (Studio Kastermans). Ook van fotograaf Bob Friedländer zijn verschillende foto's van de Flevo Ferries in de collectie terug te vinden. Voor meer foto’s zoek op ‘Flevo Ferries’ in de database digitaalerfgoed.almere.nl/

 

 

 

 

 

Voor de liefhebbers, dit filmpje over de Flevo Ferries op YouTube geeft een goede indruk hoe de reis met de ferry in zijn werk ging.