Direct naar paginainhoud

Projektburo Almere en de 1e boom

Dit zijn de mensen van Projektburo Almere, ze worden ook wel de peetvaders en -moeders van de Almere genoemd omdat ze de stad bedachten. Tijdens dit teamuitje in april 1972 plantten ze de eerste boom van Almere. In het oerbos, vlak bij de oever waar tien jaar later het Weerwater zou komen, en 50 jaar later de Floriade 2022. De foto maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Water-Polder-Weerwater, die tot december 2022 te zien is in Stadsarchief Almere op woe, don en vrij van 13.00 - 17.00 uur. 

We kozen dit als foto van de maand in augustus 2022, ruim 50 jaar na het maken van de foto. De foto zit zowel in de collectie van Stadsarchief Almere als in de collectie van het Flevolands Archief. De foto is gemaakt door fotograaf Potuyt in opdracht van de Rijksdienst IJsselmeerpolders.

Wie staan er op de foto?

Voor zover we hebben kunnen achterhalen staan van links naar rechts op de foto: Jan Pauw, Ton van der Poel (hoofd afdeling beplanting van de RIJP), onbekend, (waarschijnlijk) Henk van Willigen, Harry Vos, Arne Sikkel (architect, stedenbouwkundige), Brans Stassen (architect en stedenbouwkundige), Klaas Nawijn (Planoloog), Teun Koolhaas en zoon Jesse, Arie Beks, Hans Laumanns (landschapsarchitect en projectleider), Patricia Winter, Fred van der Veen (Socioloog), Han Wezenaar (recreatieplanoloog) en Harrie de Heij (verkeerskundige).

Aanvullingen of verbeteringen van de namen en de juiste schrijfwijze van namen zijn welkom via mlangendijk@almere.nl