Direct naar paginainhoud
Ikoon 'Foto van de maand'

Foto van de Maand: 1e editie De Almare, 1976

Dit is de Foto van de Maand van maart 2020: de voorkant van het 1e nummer van De Almare, het nieuwsblad van Almere dat in maart 1976 voor het eerst verschijnt.

De krant die u momenteel zit te lezen, mag met recht en reden een historische uitgave worden genoemd. Immers, vandaag bent u in het bezit gekomen van het eerste nummer van De Almare, het splinternieuwe nieuwsblad van Almere”, schrijft de toenmalige hoofdredacteur Frits Huis.

Fysiek en gedeeltelijk digitaal archief van alle Almare uitgaven
Het Stadsarchief Almere bewaart alle uitgaven van De Almare en andere kranten uit Almere. Deze zijn te bekijken in het Stadsarchief. De eerste twee jaargangen van De Almare zijn gedigitaliseerd en zijn online te lezen. 

Wilt u de gedigitaliseerde kranten doorbladeren? Ga naar deze doorlinkpagina op digitaalerfgoed.almere.nl en scroll naar bendeden, naar de 'bestanden'. Daar zijn alle 62 edities van de krant uit 1976 en 1977 als pdf beschikbaar.

Fotoarchief Almare
Ook de foto's van De Almare (vanaf 1984) zijn beschikbaar. De eerste foto's staan sinds deze week online. Binnenkort volgen er meer en ter ere daarvan publiceren we de komende tijd een aantal interessante vondsten uit De Almare via Facebook en deze website.