Direct naar paginainhoud

De Bijenkorf, eerste basisschool van Almere – Foto van de Maand december 2020

De Bijenkorf was de eerste basisschool van Almere. De school werd in 1976 gebouwd aan de Schoolwerf in Almere Haven. Op 30 december 1993 brandde de school af, precies 27 jaar geleden, en werd daarna niet meer herbouwd. Deze foto is van Gert Schutte, de exacte datum is niet bekend.

Update:  naar aanleiding van publicatie van deze foto op de Facebook pagina van het Stadsarchief kwamen er diverse reacties van oud-leerlingen. Zo laten Kirsten Vlaanderen, Joyce Braaksma en Monique Smit in de opmerkingen weten dat het hier waarschijnlijk gaat om een foto van 1 november 1979, gemaakt bij de onthulling van het 'bijenbeeld, een kunstobject van de Hilversumse kunstenaar, illustrator en regisseur Harrie Geelen. In die tijd is aan de paal mogelijk ook een gedicht geplaatst van leerling Wim Wagteveld nadat hij een wedstrijd had gewonnen.

 

Deze foto maakt deel uit van de serie 'de foto van de maand' waarin Stadsarchief Almere je meeneemt door de geschiedenis van Almere aan de hand van foto's uit de grote fotocollectie.