Direct naar paginainhoud

Foto van de Maand – Stadhuis Almere (1985)

Deze zwart-wit foto van het stadhuis en het centrum van Almere in aanbouw is de foto van de maand oktober 2020, een serie waarin we je meenemen door de geschiedenis van Almere. Foto Jos Jongerius

Het stadhuis werd ontworpen door architect Cees Dam, op de foto lag het nog buiten het centrum, ook te zien zijn het NS station, kunstwerk de Energienaald van Jan van Munster en het Weerwater in aanleg. Bekijk als contrast ook de foto van het huidige stadscentrum (foto Top-Shot, 2018). Daar ligt het Stadhuis op dezelfde plek maar is goed te zien hoe enorm het centrum ondertussen is ontwikkeld. 

De foto maakt deel uit van Almere Boven, een serie tentoonstellingen van het Stadsarchief over de geschiedenis van de stad aan de hand van luchtfoto's. De tentoonstellingen zijn nog bijna het hele jaar 2020 te zien in het Stadsarchief Almere, de nieuwe bibliotheek in Stad (verlengd tot 6 december), in de bibliotheek in Haven en het Erfgoedhuis in Buiten. Deze foto's hangen in de bibliotheek in Stad. Precies tegenover het stadhuis.