Direct naar paginainhoud

Boek Almere vanuit de wolken gepresenteerd

Vandaag is het fotoboek Almere vanuit de Wolken gepresenteerd. 264 pagina's vol luchtfoto's nemen je mee door de ontwikkeling van Almere van 1964 tot nu. Het boek stelde onze medewerker Michel Langendijk op verzoek van Uitgeverij Watermerk samen naar aanleiding van de luchtfototentoonstelling Almere Boven.

In 2020 organiseerde Stadsarchief Almere de tentoonstelling 'Almere Boven', met luchtfoto's uit de collectie. De tentoonstelling, die ook in de Nieuwe Bibliotheek in Stad en Haven en in het Erfgoedhuis te zien was, trok duizenden bezoekers. Regelmatig kwam de vraag: komt er ook een boek?

Op verzoek van Uitgeverij Watermerk heeft de organisator, Michel Langendijk, nu een fotoboek samengesteld met luchtfoto's van Bart Hofmeester (2021-2001) en recente opnamen van Roel Dijkstra. 'Almere vanuit de Wolken' vertelt de ontstaansgeschiedenis van Almere en toont foto's van de lege polder in contrast met opnamen die in september 2021 werden gemaakt. Alle stadsdelen komen aan bod. Het boek telt 264 pagina's en kost € 39,95. Het eerste exemplaar werd vandaag aangeboden aan burgemeester Ank Bijleveld. Ook alle wethouders van de stad kregen bij die gelegenheid een boek.

Het fotoboek is verkrijgbaar bij boekhandel Stumpel en de andere boekhandels in Almere en ook bij het Stadsarchief tijdens openingstijden.