Direct naar paginainhoud

Brans Stassen geeft lezing over kunst in de openbare ruimte

Op 28 januari vertelt Brans Stassen tijdens het digitale Erfgoedcafé over de geschiedenis van kunst in de openbare ruimte in Almere tot 2000. In het Stadsarchief is over die periode ook veel interessant materiaal te vinden.

Lezing Brans Stassen bij Museum de Paviljoens in 2012. Foto Jordi Huisman

Lezing Brans Stassen bij Museum de Paviljoens in 2012. Foto Jordi Huisman

Op 28 januari 2021 vertelt voorzitter van Kunstambassadeurs Brans Stassen tijdens het digitale Erfgoedcafé over de geschiedenis van kunst in de openbare ruimte in Almere tot 2000. Brans Stassen gaat vooral in op de periode tot begin jaren 90. Lees meer op de webite van het Erfgoedhuis

Bij de voorbereiding van zijn lezing konden we Brans Stassen helpen met gedigitaliseerd materiaal dat het Stadsarchief over kunst in de openbare ruimte beschikbaar heeft o.a. met betrekking tot het werk van Sigurdur Gudmundsson op de Grote Market, het (nooit uitgevoerde) werk van componist Peter Schat en de Energienaald van Jan van Munster.

Lees meer in de pagina over de Collectie Kunst in de Openbare Ruimte en ontdek van welke bijna 30 kunstwerken uitgebreide online informatie beschikbaar is.