Direct naar paginainhoud

Extra open + start full-colour wedstrijd

Op verzoek van veel Almeerders zijn we op zaterdag 2 en vrijdag 29 maart 2024 extra geopend. En: ter ere van de full-colour editie van Almeerders op de Fotorol zijn we een wedstrijd begonnen. Doe mee en win een bijzondere foto en een VVV bon.

'Ome Willem' in Almere, foto Gert Schutte, collectie Stadarchief Almere

Extra geopend

Almeerders op de Fotorol is een succesvolle fototentoonstelling waar Stadsarchief Almere een selectie foto's toont van de Almeerse persfotografen Gert Schutte, Jos Jongerius en Bob Friedl√§nder. Alle 630.000 fotonegatieven van deze fotografen zijn gedigitaliseerd. Stadsarchief Almere maakte een eerste keuze uit deze enorme collectie. Iedere twee maanden werden alle foto's gewisseld. De eerste 5 edities waren alleen zwart-wit foto's te zien. De 6e en laatste editie toont een selectie kleurenfoto's.

Naast de vaste openingstijden op di, wo en do van 12.00 - 16.00 uur zijn we extra geopend op zaterdag 2 maart en vrijdag 29 maart van 12.00 - 16.00 uur.

Doe mee aan de full-colour wedstrijd

In de tentoonstelling zijn 180 kleurenfoto's te zien. Twee foto's zijn oorspronkelijk door de fotografen in zwart-wit gemaakt en op ons verzoek heeft de drukker die twee foto's ingekleurd. Raad je welke foto's het zijn. In de tentoonstelling liggen formulieren om de foto's op aan te geven. Goede inzendingen krijgen een mooi afgedrukte foto naar keuze en een VVV bon.