Direct naar paginainhoud

Rondleiding Bob en Michelle Friedländer tijdens zaterdag openstelling op 13 mei

Op zaterdag 13 mei organiseert Stadsarchief Almere van 12.00 - 16.00 uur een speciale openstelling van de tentoonstelling Almeerders op de Fotorol. Ter gelegenheid geven fotografen Bob en Michelle Friedländer om 13.00 en 15.00 een rondleiding door de expo en beantwoorden ze vragen. 

Kleurenfoto waarop te zien is dat burgemeester Hein van der Loo een foto maakt van Bob Friedländer. Foto: Stadsarchief Almere

Bob Friedländer gefotografeerd door burgemeester Hein van der Loo.

De fototentoonstelling Almeerders op de Fotorol is een groot succes. Normaal is Stadsarchief Almere alleen op dinsdag, woensdag en donderdag geopend. Op verzoek van diverse bezoekers is het archief daarom ook een paar keer in het weekend geopend: op zaterdag 13 mei, zaterdag 9 en zaterdag 23 september 2023. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Almeerders op de fotorol toont foto's van de Almeerse fotografen Gert Schutte, Jos Jongerius en Bob Friedländer. Stadsarchief Almere laat meer dan 600.000 van hun fotonegatieven digitaliseren. 

De tentoonstelling laat een eerste selectie van de gedigitaliseerde foto's van Almeerse mensen uit de beginjaren van Almere zien. Het Stadsarchief roept bezoekers op om extra informatie en verhalen aan de foto's toe te voegen. Veel bezoekers maken daar gebruik en laten op 'geeltjes' interessante informatie bij de foto's achter.