Direct naar paginainhoud

Vormgevers van Almere in De Nieuwe Bibliotheek

Tussen januari en maart 2023 zijn de portretten van de tentoonstelling Vormgevers van Almere te zien in De Nieuwe Bibliotheek. In januari in Stad en daarna in de filialen in Almere Buiten en Almere Poort.

Vormgevers van Almere is een groeiende serie videoportretten over het maken van de stad Almere, toen en nu. De tentoonstelling van toont portretten en via de QR code ook korte video‚Äôs van mensen die op een bijzondere wijze hebben bijgedragen aan het ontstaan van de stad Almere. Het is een mix van mensen die in de pionierstijd vol idealisme bouwden aan de stad, en mensen die anno nu met hart voor duurzaamheid en sociale verbinding doorbouwen aan Almere.

Vormgevers van Almere zijn mensen die laten zien: samen maken we de stad Almere. De serie biedt geen volledig overzicht, verre van. Denk je na het zien van deze portretten: ik ken ook iemand die in deze serie zou passen. Heel goed, laat het ons weten via stadsarchief@almere.nl, de komende tijd worden nieuwe portretten gefilmd.


Eerder te zien, en nieuwe plannen

Vormgevers van Almere is een tentoonstelling van Stadsarchief Almere en is van januari tot en met maart in De Nieuwe Bibliotheek te zien. Daarvoor was Vormgevers van Almere te zien in Stadarchief Almere (maart - juni 2022). In samenwerking met de raadsgriffie was de tentoonstelling ook te zien in de centrale ruimte van de Polieke Markt in het Stadhuis van Almere (september en oktober 2022). Voor 2023 tot en met 2026 zijn er plannen om meer portretten toe te voegen.