Direct naar paginainhoud

Wim Leeman, de eerste politieman van Almere, overleden

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Wim Leeman, de eerste politieman van Almere, is overleden. In 2021 schreef Jak Boumans een levensverhaal over Wim Leeman. Samen met de auteur organiseerden we de boekpresentatie. Een e-book is te downloaden op onze website.

Als een van de kwartiermakers van de stad kreeg Leeman op 1 december 1975 de eerste sleutel van het Bivak, de tijdelijke woningen in Almere Haven. Iedereen in Almere Haven kende deze markante politieman. 

De allereerste Almeerder

Over het leven van Wim Leeman schreef Jak Boumans het boek "De Allereerste Almeerder". Het boek vertelt ook de geschiedenis van het Bivak. In 2021 organiseerde het Stadsarchief Almere samen met Jak de boekpresentatie. Daarbij ontving de toen 91-jarige Wim Leeman zijn eigen levensboek en werd hij kort geïnterviewd. Het boek is een uitgave in de serie levensverhalen van Humanitas Almere.

Bekijk de boekpresentatie en download het boek

Het boek is als e-book te downloaden op de website van het stadsarchief via deze pagina over Wim Leeman. Daar is ook de boekpresentatie terug te kijken en vindt je meer informatie over Wim Leeman en het Bivak. We wensen zijn dochters, familie en bekenden veel sterkte.