Direct naar paginainhoud

Juni 2024 – Almere hoe het begon van Klaas Nawijn

Klaas Nawijn werkte bij Projektburo Almere en is een van de peetouders van de stad. Hij schreef het boek 'Almere hoe het begon. Achtergronden, herinneringen en feiten uit de eerste ontwikkelingsjaren van Almere', dat in 1988 werd uitgegeven. Het is een prachtig boek vol anekdotes en observaties waar helaas maar weinig exemplaren van beschikbaar zijn. Inmiddels is dit een collector’s item.

In de tentoonstelling Vormgevers van Almere #2 is een gefilmd portret van Klaas Nawijn te zien, en een exemplaar van zijn boek. Naar aanleiding van de tentoonstelling kozen we de cover van het boek als Foto van de Maand. 

Digitaal beschikbaar

Van het boek zijn niet veel gedrukte exemplaren meer te krijgen. Maar gelukkig is het boek ook digitaal beschikbaar via de website van Stadsarchief Almere.

Almere Hoe het Begon, 176p. uitgave Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP), 1988, collectie Stadsarchief Almere (1.1.2-40)

Foto van tentoonstelling Vormgevers van Almere met beeld van Klaas Nawijn

.

Dit is de foto van de maand, een serie waarin Stadsarchief Almere het heden met het verleden verbindt en je meeneemt door de geschiedenis van Almere.