Direct naar paginainhoud

Gebruik van luchtfoto's

Hoe mooi de luchtfoto's uit de tentoonstellng Almere Boven ook zijn, de foto's mag je alleen op deze website bekijken. Vanwege auteursrecht mag je de foto niet zonder toestemming van de fotograaf of de rechthebbende buiten de privĂ©sfeer gebruiken. Let op: je mag de foto's dus niet publiek maken op je eigen website, Facebook of andere social media of in een publicatie zoals een buurtkrant. Doe je dit wel dan riskeer je een claim van de rechthebbende.

Dit ligt niet aan het Stadsarchief maar omdat er copyright rust op de meeste foto's. Voor gebruik in de tentoonstelling, op deze website en voor promotie heeft het Stadsarchief afspraken gemaakt met de fotografen van de luchtfoto's (voor zover we hen konden achterhalen). Gebruik door derden hoort daar niet bij. Om deze reden hebben de foto's op deze site ook een lage resolutie.

Wil je een foto gebruiken in de privĂ© sfeer, of voor iets van algemeen belang? Neem dan contact op met stadsarchief@almere.nl. Heb je een vraag over de tentoonstelling neem dan contact op met Michel Langendijk, de samensteller van de tentoonstelling via mlangendijk@almere.nl 

Wil je een luchtfoto gebruiken in bijvoorbeeld een publicatie, op je website of als mooie foto aan de muur? Neem dan contact op met de fotograaf of rechthebbende. 

Neem voor de overige luchtfotografen contact op met Stadsarchief Almere.

Disclaimer 
Het Stadsarchief heeft geprobeerd alle luchtfotografen en rechthebbenden van de luchtfoto's te achterhalen en toestemming te vragen voor publicatie. Dat is in bijna alle gevallen gelukt. Mocht iemand zich benadeelt voelen, neemt u dan contact op met Stadsarchief Almere via stadsarchief@almere.nl