Direct naar paginainhoud

Luchtfoto's Almere Boven nu ook online te bekijken. Nieuwe website voor Stadsarchief Almere

persbericht 7 juli 2021

 

Vandaag gaat een nieuwe website van Stadsarchief Almere online. Op stadsarchief.almere.nl/ worden alle luchtfoto’s van de tentoonstelling Almere Boven online gepresenteerd. Daarnaast geeft de site laagdrempelige toegang tot de bijzondere collecties van het Stadarchief, met onder andere historische foto’s, tentoonstellingen, video’s, objecten, interviews en publicaties over Almere.  

Met de website wil Stadsarchief Almere het voor Almeerders makkelijker maken om foto’s en verhalen over de historie van de stad te ontdekken. Zo neemt de serie ‘foto van de maand’ bezoekers mee door de geschiedenis van Almere, en worden regelmatig oude foto’s en dossiers gepubliceerd naar aanleiding van actuele gebeurtenissen.  

Almere Boven nu fysiek én online te bezoeken 

Op www.almere.nl/stadsarchief zijn alle luchtfoto’s van de tentoonstelling Almere Boven te vinden, samen met de achterliggende verhalen over de ontwikkeling van de stad. De webpagina’s zijn aangevuld met luchtfoto’s die niet eerder te zien waren. Door deze online expositie kan iedereen kennis nemen van de foto’s zonder te hoeven reizen.

Sinds juni is de tentoonstelling ook weer fysiek te bezoeken in het Stadsarchief in Almere Stad van woensdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00. De tentoonstelling was vanwege de lockdown maandenlang gesloten. Mede daarom is de tentoonstelling Almere Boven verlengd tot en met 26 september 2021, het weekend van de Uitmarkt.  

Uitlichten 

De komende maanden gaat het Stadsarchief steeds nieuwe fotoseries en documenten uit de enorme collectie van het Stadsarchief op de website uitlichten. Voorbeelden die nu al online staan zijn de collectie Kunst in de Openbare Ruimte, een serie verhalen over objecten uit Almere, de collectie van krant De Almare en diverse publicaties, zoals over de straatnamen in Almere.

Streven is om bezoekers op een laagdrempelige manier nieuwsgierig te maken naar de collectie van de stad. Mensen die verder willen speuren in de tienduizenden foto’s en documenten van het Stadsarchief worden via de nieuwe site doorverwezen naar de database digitaalerfgoed.almere.nl die ook toegankelijk blijft.

Grafisch ontwerp: Wij Studio
Website ontwikkeling in Typo3: Loek Hilgersom / NetCoop
Content: Stadsarchief Almere

------------------------- einde bericht --------------------

Neem voor meer informatie contact op met Michel Langendijk, communicatie-adviseur van Stadsarchief Almer via 06 40963010 of mlangendijkverberg dit@almere.nl